5 maja 2017

1% - Dziękujemy Wam!

Pragniemy serdecznie podziękować wszystkim naszym Darczyńcom, którzy zdecydowali się przekazać Caritas Poznańskiej swój 1%. Cieszymy się, że wspólnie możemy INWESTOWAĆ W PRZYSZŁOŚĆ I LUDZKIE ŻYCIE. Dziękujemy za zaufanie, którym zostaliśmy obdarzeni. Wasza pomoc jest bezcenna. Dzięki niej możemy m.in.:

- Dokarmiać tysiące głodujących ludzi w naszej Archidiecezji
- Prowadzić placówki, gdzie bezdomni mogą mieszkać
- Remontować wymarzony Dom Dziecka dla naszych podopiecznych w Lesznie
- Wspierać rodzinny, a zwłaszcza dzieci w trudnej sytuacji życiowej
- W Duchu Bożej miłości uczyć młode pokolenie i przekazywać dobre wartości
- Dbać o naszych seniorów

Najważniejszy zawsze jest człowiek i jego czas. Dziękujemy za Wasze wsparcie!

ludzie

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Pomoc dla Syrii
Pomocy humanitarnej w Syrii potrzebuje ponad 13 milionów ludzi, w tym 6 milionów dzieci. 80% Syryjczyków żyje w ubóstwie, a co trzecie gospodarstwo domowe jest zadłużone.
Stypendia Socjalne
Już od ponad 10 lat pomagamy i wspieramy ubogą młodzież, udzielając finansowego wsparcia w postaci stypendiów socjalnych.
Remont Domu Dziecka w Lesznie
Zbieramy środki na remont placówki opiekuńczej dla naszych podopiecznych z Domu Dziecka im. Świętej Rodziny w Lesznie. Te dzieci czekają na Twoją pomoc.