Wigilia dla Ubogich

24 Grudnia na MTP organizujemy największą w Polsce Wigilię dla Ubogich pod jednym dachem. Większości z nas wieczerza wigilijna kojarzy się z ciepłem rodzinnym i radosnym świętowaniem narodzin Dzieciątka Jezus. Spędzamy ten czas pośród najbliższych, kolędujemy i wspólnie wybieramy się na Pasterkę. Tego dnia nikt nie chce być sam, każdy szuka ciepłego kąta, obecności bliskich.

Dlatego, w tym szczególnym okresie świąt Bożego Narodzenia, Caritas Poznań ogarnia swoją pamięcią wszystkich bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych mieszkańców Poznania - organizując dla nich Wigilię. Co roku blisko 2 tysiące potrzebujących pojawia się w hali na MTP, aby zjeść ciepłe posiłki i przy dźwiękach kolęd spędzić ten wyjątkowy czas Bożego Narodzenia.

Pragniemy, aby tego dnia każdy poczuł ciepło rodzinnego ogniska i wraz z innymi ludźmi mógł świętować narodziny Jezusa Chrystusa. Nie chcemy dopuścić do sytuacji, aby ktokolwiek poczuł się samotny i opuszczony.

Przekazane przez Państwa środki zostaną przekazane na organizację tej Wigilii. Razem z Tobą, chcemy obdarować wielu potrzebujących ludzi, dając im poczucie, że są kochani i wielu życzliwych ludzi troszczy się o ich los.

Razem z Caritas Poznań zorganizuj Wigilię dla Ubogich!
Pomagam

Razem z Caritas Poznań zorganizuj Wigilię dla Ubogich!

Wspomóż darowizną i przekaż:

20 to:
Pełny posiłek dla jednej osoby
35 to:
Paczka świąteczna dla potrzebującego
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
159osób wpłaciło14 585
Potrzeba jeszcze:10 415
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!