10 maja 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej

Aukcje charytatywne na zakup przenośnego koncentratora tlenu dla Marcinka

Szanowni Państwo zapraszamy do wzięcia udziału w dwóch charytatywnych licytacjach koszulki Michała Kubiaka i dysku Piotra Małachowskiego, którą prowadzi Parafialny Zespół Caritas św. Ojca Pio w Poznaiu. Do zabawy można przystąpić klikając TUTAJ. Zbierają oni środki na:

Zakup przenośnego koncentratora tlenu dla Marcinka

Marcin dysk 2
Marcin jest po MPD - mózgowym porażeniu dziecięcym, oddycha przez rurkę tracheostomijną, a jedzenie trafia prosto do Jego żołądka przez gastrostomię. Nauczył się z tym żyć, nie miał wyjścia. Od czasu, gdy zamieszkał u Serafitek, zaczął kontaktować się z otoczeniem, próbuje wykonywać gesty, wpatruje się w osoby, które chciałby zagadnąć, bez przerwy się uśmiecha.

Jest bardzo ciekawy świata, ale żeby zrobić pierwszy krok za bramę DPS, musi mieć przenośny koncentrator tlenu. Chłopiec ma bardzo słabą saturację krwi i musi mieć wspomaganie oddechowe.

koncentrator tlenu

Z koncentratora, dzięki wymiennej końcówce, będzie też korzystała Klaudia

Klaudia
Niestety, mobilny "dotleniacz" kosztuje 13.500 złotych, Marcin jest więc skazany na przebywanie w Ośrodku, gdzie korzysta z urządzenia stacjonarnego.

A tak bardzo chciałby wyrwać się z zamknięcia i pojechać na pierwszą w życiu wycieczkę - Zieloną Szkołę lub odwiedzić ZOO, pójść na prawdziwe zakupy albo zobaczyć jak chłopcy grają w piłkę... Pomóżmy temu tak ciężko doświadczonemu cierpieniem Chłopcu i Klaudii. Dajmy im odrobinę szczęścia. Radość zostanie z nami na zawsze. O wiele dłużej niż dobra materialne, które tworzymy wokół siebie. Weź udział w aukcjiach charytatywnych i wylicytuj.

Przedmiotem I aukcji jest koszulka meczowa kapitana Reprezentacji Polski w siatkówce halowej mężczyzn, przyjmującego naszej "złotej drużyny" z 2014 roku, Michała Kubiaka

kubiakkubiak1

Koszulka ma numer 13, jest podpisana przez obecnych i byłych reprezentantów Polski:

Michała Kubiaka - numer 13, mistrza świata,
Rafała Buszka - numer 21, mistrza świata,
Mateusza Mikę - numer 20, mistrza świata,
Fabiana Drzyzgę - numer 11, mistrza świata,
Piotra Nowakowskiego - numer 1, mistrza świata,
Bartosza Bednorza - numer 22,
Grzegorza Łomacza - numer 12,
Artura Szalpuka - numer 25,
Bartosza Kurka - numer 6,
Piotra Gacka - numer 15

oraz byłego trenera Mistrzów Świata:
Stephane'a Antigę!

Przedmiotem II aukcji jest dysk treningowy naszego dwukrotnego srebrnego medalisty olimpijskiego: z Rio de Janeiro i Pekinu, dyskobola Piotra Małachowskiego. Pan Piotr, powszechnie znany z inicjowania wielu akcji charytatywnych, specjalnie dla nas podpisał swój dysk w trakcie konferencji Warsaw Orlen Marathon.

Małachowksi

Wpływy z aukcji zostaną przeznaczone są na zakup przenośnego koncentratora tlenu dla Marcinka i Klaudii. Można zrobić coś pięknego i zdobyć bardzo cenne upominki. Zachęcamy do wzięcia udziału. Dziękujemy.