27 listopada 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Betlejem w Poznaniu

Caritas Poznań współorganizuje Betlejem w Poznaniu

Trasa koncertowa Betlejem w Polsce to największe kulturalno-społeczne wydarzenie w okresie Świąt Bożego Narodzenia w naszym kraju. Cieszymy się, iż na mapie 12 miast biorących w niej udział ponownie znalazł się Poznań. Jako współorganizator koncertu Betlejem w Poznaniu, pragniemy Państwa zaprosić do hali Arena 5 stycznia na godzinę 19:00. Obiecujemy, że będzie się działo.

Zaśpiewają topowi polscy artyśći

Na scenie 360* pojawią się wielkie gwiazdy polskiej estrady. m. in., Natalia Kukulska, Kasia Moś, Igor Herbut, Mietek Szcześniak, Daria Zawiałow, Beata Bednarz, Mate.O, Agnieszka Musiał, Adam Krylik czy Dana Vinnycka. Wokalistom będzie towarzyszyć AUKSO - jedna z najlepszych orkiestr kameralnych w Europie oraz specjalnie na całą trasę Betlejem w Polsce zostanie stworzony międzynarodowy zespół muzyczny. W spektaklu usłyszymy tak wyjątkowe utwory, jak m.in.: starą hebrajską pieśń szabatową, starogrecką kolędę z Kapadocji, czy też kolędę węgierską i czeską. Łącznie artyści wykonają ponad 30 kolęd i pieśni bożonarodzeniowych.

Betlejem w Poznaniu

Bądzmy razem

W trakcie widowiska Betlejem w Poznaniu stworzymy wielką wspólnotę wiary i klimat międzyludzkiej bliskości. Każdy z nas, kto przyjdzie na koncert, przy wejściu otrzyma program wraz z opłatkiem. Połamiemy się nim z innymi uczestnikami koncertu.

Przywróćmy naszemu świętowaniu właściwy wymiar: Przyjdź na Betlejem w Poznaniu by śpiewająco radować się z pięknego czasu Bożego Narodzenia! By podzielić się tą radością z innymi! By „Głodnych nakarmić”.

Dochód z trasy koncertowej zostanie przeznaczony na dokarmianie osób niedożywionych.

Bilety Betlejem w Poznaniu

Betlejem w Poznaniu w 2017 roku

Betlejem w Pozaniu towarzyć będą dwie akcje społeczne

„Głodnych nakarmić!”- Jej celem jest zebranie środków na dokarmianie osób niedożywionych, zwłaszcza dzieci.

„Ambasador Miłosierdzia”-  Każdy chętny przy wyjściu z koncertu otrzyma specjalną torbę z informacją co do tej torby należy włożyć na rzecz ubogich. Po dostarczeniu wypełnionej torby do Centrali Caritas Poznań, każdy darczyńca otrzyma znaczek Ambasadora Miłosierdzia.

Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.