4 września 2017

Codziennie pomagamy

Nasza Poznańska Caritas inwestuje w przyszłość i ludzkie życie. Dbamy o ludzi, aby mieli co jeść, gdzie spać i wiedli wartościowe życie. Prowadzimy przedszkola, jadłodajnie, ośrodki dla bezdomnych i wiele innych placówek świadczących pomoc każdego dnia. Organizujemy niezliczoną ilość akcji charytatywnych i udzielamy wsparcia tysiącom ludzi. Najważniejszy jest dla nas człowiek! Ogrom dobra jaki dokonuje się w Caritas Poznań możliwy jest dzięki ludziom, którzy dzielą się z nami swoim czasem i talentami, które posiadają.

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Skład charytatywny

Woda Jordan