16 sierpnia 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Dziękujemy za pomoc dla ludzi poszkodowanych w nawałnicach

Pragniemy bardzo serdecznie podziękować wszystkim, którzy w Święto Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny wsparci poszkodowanych w nawałnicach. W wyniku burz, które z piątku na sobotę przeszły m.in. nad naszym województwem wielu ludzi straciło dorobek całego swoje życia. Niestety nie obyło się też bez ofiar śmiertelnych.

Naprawa szkód wyrządzonych przez żywioł wymaga czasu i nakładu środków. Dzięki Państwa szczodrobliwości chcemy pomóc ludziom najbardziej dotkniętych tą tragedią.

Wyrażamy głęboką wdzięczność we własnym imieniu oraz przede wszystkim w imieniu poszkodowanych za Państwa wrażliwość, modlitwę oraz pomoc finansową.

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Przytulisko dla bezdomnych
Dom dla bezdomnych. Myjemy, karmimy, ubieramy, udzielamy pomocy przedmedycznej i terapeutycznej. Chcemy to robić wspólnie z Tobą.