12 lutego 2018Caritas Archidiecezji Poznańskiej

Fotorelacja z ferii zimowych dla SKC w Lipnicy

W naszym województwie od dziś rozpoczął się czas Ferii. Jednak wolontariusze ze Szkolnych Kół Caritas już od soboty odpoczywają od szkolnych zajęć w Lipnicy i innych górskich regionach. Rodzice dzieci mogą spać spokojnie, ponieważ nasi młodzi wolontariusze są w świetnych rękach i super spędzają czas. Kilka zdjęć z wyjazdu poniżej.

28000968_1889872044418597_2027119531_n
Lipnica SKC
Lipnica SKC1
Lipnica SKC10
Lipnica SKC2
Lipnica SKC3
Lipnica SKC4
Lipnica SKC7
Lipnica SKC8
28001096_1889871937751941_2130712897_n

Lipnica SKC11

Lipnica SKC13

Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Pomoc dla Syrii
Pomocy humanitarnej w Syrii potrzebuje ponad 13 milionów ludzi, w tym 6 milionów dzieci. 80% Syryjczyków żyje w ubóstwie, a co trzecie gospodarstwo domowe jest zadłużone.