5 kwietnia 2018Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Głos Caritas - darmowy rocznik o przeprowadzonych akcjach i udzielonej pomocy w ostatnim roku

Jak co roku, w niedzielę Miłosierdzia Bożego, pragniemy w sposób szczególny podziękować tysiącom ludzi, którzy podejmują się, wraz z nami prowadzić działalność charytatywną. Chcemy podzielić się wielką radością z ogromu dobra, którego udało się dokonać przez ostatni rok. Wielkie zasługi w tych wszelakich podjętych działaniach mają właśnie Państwo, dla których pomaganie jest ogromną wartością i potrzebą serca.

Co roku w tym niezwykłym dniu, rozdajemy w każdej parafii naszej Archidiecezji magazyn – Głos Caritas. Zawiera on opisy naszych akcji, przesłanie Caritas Poznań, czyli troska o każdego człowieka oraz dane liczbowe pokazujące skalę udzielonej pomocy w ostatnim czasie.

Głos Caritas - Caritas Poznań

Będziemy bardzo wdzięczny, jeśli znajdą Państwo czas, aby zapoznać się z naszym czasopismem i zobaczą, jak nasza wspólna praca przekształciła się w pomoc potrzebującym.

Dziękujemy, że tak wielu z Was tworzy Caritas wspólnie z nami!

Świetlice socjoterapeutyczne - podarujmy dzieciom radość
Zadbajmy o bezpieczną, dziecięcą przystań – pomóż nam zdobyć środki na utrzymanie działalności świelic socjoterapeutycznych.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.