13 listopada 2017  |  Marek Misiek

Koncert charytatywny „Szukając szczęścia”

Pragniemy zaprosić na koncert charytatywny „Szukając szczęścia”, który organizuje Szkolne Koło Caritas nr 68 w Poznaniu. Wydarzenie odbędzie się 24 listopada o godz. 17.30 w Gimnazjum przy ul. Hangarowej 14. Bilety dostępne w cenie 10zł. Dochód zostanie przeznaczony na dofinansowanie zabiegów fizjoterapii dla osób ubogich, których nie stać na rehabilitację.

Koncert od początku do końca to w 100% dzieło uczniów, którzy udzielają się w ramach szkolnego wolontariatu. Dzięki ich bezinteresowności, zapałowi i pozytywnej energii cała szkoła na Hangarowej żyje tym występem. Kreatywne dzieci same zaaranżowały  scenografię i scenariusz. Czekają tylko na gości, którym chcą powiedzieć, że pomagać innym to niesamowita frajda.

Koncert charytatywny Szukajac Szczescia

Wspomniany benefis to nie tylko zbiórką pieniędzy, ale również chęć wyzwolenie empatii i zwrócenia uwagi na wartość życia ludzkiego. Ważną konwencją spektaklu będzie refleksją nad własnym życiem duchowym, które nadaje życiu sens i radość. Często żyjemy tak, jakby poza światem materialnym, konsumpcyjnym nie było już nic. Co więcej szukamy na siłę w tym świecie konsumpcyjnym wartości , które pozwoliłby nam poczuć się szczęśliwie. Zawsze gdy tak robimy, czujemy , że coś jest nie tak. Mamy niedosyt, a nawet czujemy się oszukani. Wspomniane myśli zostaną pokazane w inwencji teatralnej, z dużym naciskiem na przekaz muzyczny.

Słowo i czyn to najlepsza próba zdefiniowania koncertu. Uczniowie chcą podarować biednym, to czego potrzebują dla swojego cierpiącego ciała. Natomiast uczestnicy widowiska otrzymają potężną porcje dobra, przyjemnych wrażeń, a przy okazji zrobią coś dobrego dla potrzebujących ludzi.

Nie może Cię tam zabraknąć. Zapraszamy!

Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.