18 maja 2018

Koncert charytatywny dla Ziemowita Dawidziaka

Dyrekcja, Nauczyciele, Wolontariusze SKC przy Szkole Podstawowej nr 65 na osiedlu Kosmonautów 111 dnia 22 maja od godziny 16.00 organizują koncert charytatywny dla Ziemowita Dawidziaka.

Ziemek gdy miał 5,5 tygodnia doszło u niego do zatrzymania krążenia, w konsekwencji niedotlenienia. Pomimo szybkiej akcji reanimacyjnej nastąpiły nieodwracalne zmiany w mózgu. Jest karmiony przez PEGa oraz odsysany poprzez tracheotomię. Z racji braku odruchu połykania i kaszlu, nie mruży, nie ma mimiki twarzy.

Ziemek

Od 6 lat jest pod opieka hospicjum domowego. Mimo przeciwności Ziemek uwielbia aktywności,  dlatego bardzo lubi ćwiczyć w specjalnym kombinezonie, który pozwala budować napięcie mięśniowe, uwielbia spacery, bieganie z Tata na zawodach (w wózku oczywiście ), słuchanie muzyki oraz długo się przytulać. Niestety od NFZ ma przyznane tylko 10h rehabilitacji na kwartał, tak wiec większość zajęć musi być opłacona przez rodziców. Starają się oni, aby Ziemek miał spokojne, szczęśliwe, bez cierpień dzieciństwo. Przychodząc na koncert pomagasz chłopcu. Zapraszamy.

Wypoczynek dla dzieci - podarujmy wakacyjną radość
Pomóż ubogim dzieciom wyjechać na wakacje
Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.