2 marca 2018Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Ogólnopolska zbiórka żywnośći "Tak. Pomagam!"

ZBIERAMY ŻYWNOŚĆ – AKCJA „TAK. POMAGAM!”

To już kolejna odsłona ogólnopolskiej zbiórki żywnośći "Tak. Pomagam!", w której weźmiemy udział. Zapraszamy 9 i 10 marca do sklepów sieci: Biedronka, Lidl, Piotr i Paweł, Chata Polska, Carrefour oraz kilku sklepów lokalnych, aby podzielić się żywnością z potrzebującymi. Wolontariusze zbierać będą artykuły spożywcze z długim terminem przydatności do spożycia. Zebrana żywność zostanie przekazana na funkcjonowanie 6 Jadłodajni dla Ubogich, które prowadzimy.

Zbiórka Tak Pomagam! - marzec

Sugerowane produkty, które są najpotrzebniejsze

Prosimy o przekazywanie takich rzeczy jak: cukier, kawa, herbata, ryż, kasza, masło, margaryna, olej, słodycze, konserwy, mięso, mąka, fasola, puszki (mięso, owoce), koncentraty, mleko, jajka, dżemy oraz środki czystości i higieniczne.

Jeżeli zobaczysz wolontariuszy w czerwonych koszulkach 9, 10 marca we wskazanych sklepach, to będziemy Ci bardzo wdzięczni, jeśli dołożysz swoją cegiełkę, aby potrzebujący mieli co jeść.

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Świetlice socjoterapeutyczne - podarujmy dzieciom radość
Zadbajmy o bezpieczną, dziecięcą przystań – pomóż nam zdobyć środki na utrzymanie działalności świelic socjoterapeutycznych.
Przytulisko dla bezdomnych
Dom dla bezdomnych. Myjemy, karmimy, ubieramy, udzielamy pomocy przedmedycznej i terapeutycznej. Chcemy to robić wspólnie z Tobą.