10 kwietnia 2018Caritas Archidiecezji Poznańskiej

Otrzymaliśmy nowy Volkswagen Crafter Kasten

W poniedziałek 9 kwietnia 2018 r. z okazji 25-lecia firmy Volkswagen Poznań odbyło się uroczyste przekazanie Caritas Poznań nowego samochodu Volkswagen Crafter Kasten.

Uroczyste wręczenie daru ufundowanego przez firmę Volkswagen odbyło się pod rezydencją arcybiskupów poznańskich. W przedsięwzięciu udział wzięli Arcybiskup Stanisław Gądecki, Metropolita Poznański, biskupi pomocniczy, Dyrektorzy Caritas Poznań oraz członkowie Zarządu Volkswagen Poznań wraz z Prezesem.

Ciężko wyrazić wdzięczność, za okazane serce. Z tego miejsca chcielibyśmy podziękować Volkswagen Poznań za przekazany dar, dzięki, którem dotarcie z pomocą do potrzebujących stanie się o wiele prostsze.

Nowy Volkswagen Crafter Kasten w Caritas

Świetlice socjoterapeutyczne - podarujmy dzieciom radość
Zadbajmy o bezpieczną, dziecięcą przystań – pomóż nam zdobyć środki na utrzymanie działalności świelic socjoterapeutycznych.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Skład charytatywny
Woda Jordan