Przekaż 1% podatku, KRS: 0000224658
61-109 Poznań
7 października 2016

Pielgrzymka Chorych

Archidiecezjalna Pielgrzymka Ludzi Chorych, Starszych i Niepełnosprawnych odbywa się 15 września, w liturgiczne wspomnienie Najświętszej Maryi Panny Bolesnej, już od 10 lat.

Za pośrednictwem duszpasterzy zapraszamy chorych, niepełnosprawnych i wszystkich, którym tylko siły i stan zdrowia na to pozwalają, do wspólnego pielgrzymowania w tym dniu przed oblicze Matki Bożej na Świętą Górę w Gostyniu. Rokrocznie przybywa tu wielu pielgrzymów z całej archidiecezji. Wśród nich są seniorzy z domów opieki społecznej, a także uczniowie ze szkół specjalnych, uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej, młodzież z Fundacji L’ Arche z Poznania, parafialne pielgrzymki wraz ze swoimi duszpasterzami oraz osoby indywidualne.

Wspólna Msza św. pod przewodnictwem pasterza archidiecezji, a także nabożeństwo z błogosławieństwem lourdzkim stanowią wielkie przeżycie duchowe dla pielgrzymujących w tym dniu chorych.

pielgrzymka

Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.