Niepubliczne Przedszkole Promyki
Caritas Poznańska

Niepubliczne Przedszkole Promyki

Przedszkole oferuje swoim podopiecznym naukę i wychowanie w oparciu o wartości chrześcijańskie oraz najnowsze wytyczne dotyczące wychowania przedszkolnego. Prowadzone są trzy grupy wiekowe. Przedszkole przyjmuje dzieci od 3 do 5 lat, które uczą się i bawią w trzech grupach wiekowych, a czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 600 do 1700.

W ciągu całego dnia na dzieci biorą udział w ciekawych zajęciach. Oprócz programowych zajęć dydaktycznych przewidziano naukę języków obcych, rytmikę i taniec, religię, lekcje z logopedą i zajęcia sportowe. Podczas całego roku szkolnego dzieci biorą udział w przedstawieniach teatralnych, koncertach, wycieczkach oraz zaproszą na przygotowane przez siebie występy artystyczne. Przedszkole obchodzi wszystkie najważniejsze święta kościelne i państwowe.

Przedszkole zapewnia maluchom posiłki, przygotowywane bezpośrednio w restauracji znajdującej się w tym samym budynku. „PROMYKI” to bajkowe wnętrze, nowoczesne wyposażenie, a co najważniejsze profesjonalna kadra pedagogiczna, życzliwa, rodzinna atmosfera oraz otwartość na małego człowieka i jego problemy.

Informacje o placówce

Rodzaj placówki:
placówka

Adres i kontakt z placówką

Poznań, Os. Jana III Sobieskiego 116

E-mail: promyki@caritaspoznan.pl