Niepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka Jezus
Caritas Poznańska

Niepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka Jezus

Przedszkole Niepubliczne p.w. "Dzieciątka Jezus" prowadzone jest przez Caritas Poznańską. Jesteśmy placówka katolicką, zapewniającą dzieciom opiekę, wychowanie i uczenie się w atmosferze akceptacji i bezpieczeństwa. Do naszego przedszkola uczęszczają dzieci w wieku od 2,5 do 6 lat.

Realizujemy program wychowania przedszkolnego , który jest zgodny z podstawą programową wychowania przedszkolnego i wzbogacony o katolicki program wychowawczy.

Pragniemy wskazać co znaczy być dobrym chrześcijaninem, kochać Pana Boga i wszystkich ludzi. Staramy się realizować nasze cele poprzez poszukiwanie współczesnych metod pracy z dzieckiem, stosowanie zróżnicowanego stopnia trudności zadań dydaktyczno- wychowawczych. Dzieci uczestniczą w katechezie, rytmice, języku angielskim, logopedii, gimnastyce korekcyjnej, zajęciach tanecznych. Poza podstawowym programem przedszkole organizuje dodatkowe formy aktywności, tj. wycieczki, koncerty, przedstawienia teatralne, wspólne zabawy z udziałem dzieci i rodziców.

Zapraszamy do nas.

Informacje o placówce

Rodzaj placówki:
placówka

Adres i kontakt z placówką

ul. św. Marcina 38
62-020 Swarzędz

E-mail: przedszkoleswarzedz@caritaspoznan.pl
Telefon: 61 897 45 93

Niepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka JezusNiepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka JezusNiepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka JezusNiepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka JezusNiepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka JezusNiepubliczne Przedszkole pw. Dzieciątka Jezus