10 lipca 2018Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Podsumowanie akcji Podarujmy wakacyjną radość

Wspólnymi siłami udało się zebrać blisko 30 tysięcy złotych, dzięki którym zorganizowaliśmy wakacje dla 250 dzieci. Cześć z tej grupy z wypoczynku zdąrzyła już wrócić, następna jest w tym momencie, a kolejni lada chwila wyjeżdzają.

Akcja Podarujmy wakacyjną radość, pozwoliła na zorganizowanie 5 turnusów wypoczynkowych dla ubogich dzieci. Dzięki zgromadzonym środkom uda się zorganizować wyjazdy letnie do Lipnicy Wielkiej w górach, Zaniemyśla i Dębek nad morzem. Na początku lipca odbyły się już Półkolonie w Poznaniu. Mamy nadzieję, że dla dzieci ten czas stanie się okazją do atrakcyjnego, jak również bezpiecznego wypoczynku letniego.

Chcemy podziękować wszystkim osobom wspierającym akcję, jak również innym zaangażowanym w działania na rzecz zbiórki środków. Dziękujemy w szczególności Nowemu ZOO w Poznaniu, Palmiarni Poznańskiej, Filharmonii Poznańskiej, Teatrowi Polskiemu w Poznaniu oraz Szamotulskiemu Ośrodkowi Kultury za możliwość przeprowadzenia zbiórek na wakacje dla dzieci z ubogich rodzin.

Dziękujemy, bez Waszej pomocy nie byłoby to możliwe!

Podarujmy wakacyjną radość 1
Podarujmy wakacyjną radość 2

Wykop Studnie
Zbieramy środki, aby wykopać studnię im. Jordana w Somalii
Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.