22 grudnia 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Podsumowanie zbiórki w ramach akcji „Tak. Pomagam!”

Jesteśmy wdzięczni wolontariuszom oraz wielu tysiącom życzliwych ludzi, za udział i wielką pomoc w zbiórce żywności "Tak. Pomagam!". Zebrane produkty zostaną przekazane na organizację Wigilii dla Ubogich, paczki świąteczne, aby potrzebujący mieli co jeść przez całe święta oraz na funkcjonowanie 6 Jadłodajni dla ubogich, które prowadzimy.

Tak, pomagam!

Zbiórka miała miejsce w dniach 8 i 9 grudnia. Informowaliśmy o niej tutaj. Przez ostatni czas mocno pracowaliśmy, aby posegregować zebrane dary.

Podsumowanie akcji „Tak!. Pomagam!”

Liczba sklepów, w których wolontariusze Caritas Poznań zbierali żywność

Liczba pracujących wolontariuszy

Zebrana żywność

20 ton

Wszystkim zaangażowanym ludziom serdecznie

Dziękujemy serce_1

Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.