6 lipca 2018  |  Marek Misiek

Relacja z półkolonii dla dzieci

Właśnie kończą się organizowane przez nas Półkolonie dla najmłodszych. Dzieci spędziły czas nie tylko w sposób atrakcyjny, ale również bezpieczny.

Na początku tygodnia dzieci zwiedziły Park Rozrywki BOGILU, gdzie miały okazję do wspaniałej zabawy i relaksu na łonie natury. Kolejny dzień miał wymiar edukacyjny – najmłodsi obcowali z historią w Forcie VII oraz otrzymali możliwość poznania gatunków roślin podczas zwiedzania Ogrodu Botanicznego w Poznaniu.

Każdy kolejny dzień Półkolonii przynosił wspaniałe atrakcje. W środę dzieci odwiedziły Park Dzieje w Murowanej Goślinie, gdzie przyjrzały się życiu naszych przodków, próbowały danego rzemiosła, a podczas teatrzyku mogły przenieść się do zamierzchłych czasów.

W czwartek Kolejką Maltanką dzieci udały się do Nowego ZOO w Poznaniu. Na terenie obiektu, dzięki uprzejmości władz ZOO najmłodsi mogli uczestniczyć w darmowej lekcji edukacyjnej prowadzonej przez Panie Przewodniczki, które odkryły przed dziećmi nieznane dotąd zakątki ZOO.

Na zakończenie Półkolonii dzieci odwiedziły Park Rozrywki Rodzinka w Skórzewie, gdzie mogły skorzystać z fantastycznych placów zabaw z karuzelami, huśtawkami, trampolinami, a przede wszystkim ścianki wspinaczkowej.

Warto dodać, że to wszystko nie byłoby możliwe bez Waszej pomocy. Cieszymy się, że mogliśmy zapewnić dzieciom atrakcyjny, a zarazem bezpieczny wypoczynek letni w Poznaniu.

wakacje 19

wakacje 23

wakacje13

wakacje3

wakacje

Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.