3 lipca 2017  |  Marek Misiek

Rusza sklep charytatywny o nazwie „Skład charytatywny”

Działająca z Caritas Archidiecezji Poznańskiej - Fundacja Signum Caritatis otwiera Skład charytatywny. Oficjalne otwarcie sklepu nastąpi 5 lipca 2017 roku. Pierwsi klienci będą mogli otrzymać upominek niespodziankę. Sklep mieści się w Poznaniu w pawilonach handlowych przy ul. Świt 36 lokal nr 15 przy Ryneczku (naprzeciw zegarmistrza) i będzie czynny od poniedziałku do piątku w godzinach od 9:00 do 16:00.

Chcemy Was wszystkich zainspirować do odwiedzania tego miejsca z kilku oczywistych powodów. Pierwszym jest wielka szansa na znalezienie dla siebie wyjątkowej, niepowtarzalnej rzeczy. Obecnie żyjemy w czasach, gdzie sklepy zdominowane są przez podobny, powtarzający się asortyment. W naszym Składzie charytatywnym znajdziecie Państwo pełen pakiet nietuzinkowych, niszowych kolekcji i szeroki repertuar przedmiotów domowego użytku oraz sprzętów ułatwiających funkcjonowanie aktywnego seniora, młodzieży, dzieci, jednym słowem całej rodziny.

Witryna 2

Większość towaru to produkty nowe i pełnowartościowe. Z czasem nasz asortyment będziemy ubogacać również o towary z duszą rękodzieła i ręcznie wykonywane elementy  dekoracyjne.

Kolejną wartością jest fakt, że nie będzie trzeba zostawić pół wypłaty, aby kupić coś godnego uwagi, ponieważ towary będą sprzedawane po bardzo korzystnych cenach.

Dochód ze sprzedaży zostanie przeznaczany na inicjatywy i projekty charytatywne. Taka świadomość powinna co najmniej zminimalizować występowanie po zakupowych wyrzutów sumienia.

Już od pierwszego dnia na półkach sklepu będą mogli Państwo znaleźć: tekstylia domowe, drobne agd, sprzęt sportowy, obuwie, akcesoria senioralne.

Zakupy w tym sklepie pozwolą na wsparcie m.in. codziennej działalności charytatywnej w naszym regionie:  sześciu Jadłodajni,  Schroniska i Ogrzewalni  dla Bezdomnych.

Zapraszamy do odwiedzenia naszego sklepu. Będziemy wdzięczni za przesłaną przez Państwa opinię i pierwsze wrażenia ze sklepu na adres mailowy dzialamy@caritaspoznan.pl. Jeśli podobało się Wam w naszym sklepie koniecznie do niego wracajcie oraz zachęćcie bliskich i znajomych. Do zobaczenia ;)

LOGO