31 sierpnia 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

SAN GIOVANNI ROTONDO – Pielgrzymka Starszych, Chorych i Niepełnosprawnych do św. Ojca Pio

Wraz z biurem turystyczno-pielgrzykowym Ad Astra organizujemy pielgrzymkę do San Giovanni Rotondo. Po raz kolejny chcielibyśmy wspólnie zaprosić na pielgrzymi szlak osoby starsze, chore, niepełnosprawne, a także ich rodziny i opiekunów.

Cel naszej pielgrzymki wybrany został w związku z 50 rocznicą śmierci św. Ojca Pio, która przypada w 2018r. Chcemy wspólnie z chorymi i ich opiekunami przeżyć rekolekcje przy grobie Świętego Stygmatyka, którego życie również tak bardzo było naznaczone cierpieniem. Zapraszamy do współtworzenia tego dzieła kapłanów, zwłaszcza kapelanów środowisk Służby Zdrowia, siostry zakonne oraz wolontariuszy.

Zgłoszenie na Pielgrzymkę do San Giovanni Rotondo

Wyjazd: Piątek, 27 Kwiecień, 2018
 Powrót: Wtorek, 01 Maj, 2018

Do Ojca Pio

I DZIEŃ – POZNAŃ – BARI – SAN GIOVANNI ROTONDO

Przelot bezpośredni na trasie Poznań – Bari. Bari – bazylika z relikwiami św. Mikołaja oraz nagrobkiem królowej Bony. Przejazd do San Giovanni Rotondo. Zakwaterowanie. Obiadokolacja. Wieczorne nabożeństwo przy relikwiach św. Ojca Pio. Nocleg.

Do Ojca Pio 1

II DZIEŃ – SAN GIOVANNI ROTONDO

Śniadanie. San Giovanni Rotondo – bazylika św. Ojca Pio; antyczny kościółek Matki Bożej Łaskawej; muzeum klasztorne z pamiątkami po św. Stygmatyku. Droga Krzyżowa. Czas wolny. Obiadokolacja. Wieczorne nabożeństwo przy relikwiach św. Ojca Pio. Nocleg.

Do Ojca Pio 2

III DZIEŃ – LANCIANO – MANOPPELLO

Śniadanie. Lanciano – sanktuarium pierwszego Cudu Eucharystycznego w historii Kościoła z VIII wieku. Manoppello – sanktuarium Świętego Oblicza – płótna grobowego Pana Jezusa. Powrót do San Giovanni Rotondo. Obiadokolacja. Nocleg.

Do Ojca Pio 3

IV DZIEŃ – MONTE SAN ANGELO

Śniadanie. Monte San Angelo – sanktuarium w miejscu objawień św. Michała Archanioła. Powrót do San Giovanni Rotondo. Po południu czas wolny. Obiadokolacja. Wieczorne nabożeństwo przy relikwiach św. Ojca Pio. Nocleg.

Do Ojca Pio 4

V DZIEŃ – SAN GIOVANNI ROTONDO – BARI – POZNAŃ

Śniadanie. Czas wolny (w zależności od godziny wylotu). Przejazd do Bari. Przelot bezpośredni na trasie Bari – Poznań. Zakończenie pielgrzymki.

Organizator zastrzega sobie możliwość zmiany kolejności zwiedzania

CENA:

1840 PLN + 230 EUR

CENA ZAWIERA:

• przelot na trasie Poznań – Bari – Poznań
  • 4 noclegi w 3* Approdo Domus Francescana (pokoje dwu-, trzy-, czterosobowe, www.approdocentroaccoglienza.it)
  • 4 śniadania i 4 obiadokolacje
  • przejazdy autokarem wg programu
  • opiekę pilota/ przewodnika
  • opiekę duchową kapłana
  • ubezpieczenie KL i NNW (zawiera doubezpieczenie od chorób przewlekłych

Bliższe informacje i zapisy: