Przekaż 1% podatku, KRS: 0000224658
Ostrów Tumski 2
61-109 Poznań
24 lipca 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Wczasorekolekcje dla osób starszych, chorych i niepełnosprawnych

W dniach 07 – 16 lipca odbyły się w Domu Misyjnym św. Stanisława Kostki w Chludowie wczasorekolekcje dla osób starszych,
chorych i niepełnosprawnych. Mieliśmy przyjemność być organizatorem tych wczasorekolekcji. Uczestniczyło w nich 25 osób, którym pomagało 7 wolontariuszy i dwie siostry Serafitki: s. Pia i s. Rozalia. Duchową opiekę nad uczestnikami sprawował długoletni misjonarz w Nowej Gwinei O. Czesław Brzezicki SVD.

W programie znalazł się czas na medytację, wspólną modlitwę, codzienną Eucharystię, spotkania rekreacyjne, spacery po przyklasztornym parku i seanse filmowe. Uczestników odwiedzili ks. Bp Grzegorz Balcerek oraz ks. Bp Damian Bryl.

Jedną ze sprawowanych podczas tego pobytu Eucharystii razem z ks. Biskupem Damianem Brylem koncelebrowali werbiści z Chludowa. Oprawę liturgiczną przygotowali uczestnicy wczasorekolekcji, którym pomagały siostry Serafitki: s. Pia i s. Rozalia. Bezpośrednio po Mszy Świętej był obiad, który stał się dla ks. Biskupa okazją do poznania uczestników waczasorekolekcji w Chludowie. Na zakończenie uwieczniono spotkanie pamiątkową fotografią.

Pragniemy wszystkim bardzo serdecznie podziękować za wspólnie spędzony czas w trakcie tych wczasorekolekcji.

wrekolekcje_2017_01in

wrekolekcje_2017_03in-1024x683