Przekaż 1% podatku, KRS: 0000224658
Ostrów Tumski 2
61-109 Poznań
30 czerwca 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Wyjazd dzieci z Wilna – „Dobra Energia Ponad Granicami”

Wszystko co dobre szybko się kończy … i projekt „Dobra Energia Ponad Granicami” już za nami. Dzieci z Wilna wczoraj opuściły nasz ośrodek w Zaniemyślu. Mamy jednak nadzieję, że te wakacje zapamiętają do końca życia i wyjeżdżają stąd z wieloma pięknymi chwilami.

Było nam bardzo miło móc ich gościć i pokazać co nie co naszego regionu, ale także ważnych miejsc dla całego naszego kraju. Bardzo dziękujemy Fundacji Enea, dzięki której ta inicjatywa mogła w ogóle zaistnieć, a następnie być zrealizowana. To była zdecydowanie Dobra Energia i pokrywamy głęboką nadzieję, że baterie naszych serc zostały naładowane na tyle, aby zawiązane przyjaźnie mogły trwać nawet poza granicami.

Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 1600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starszy, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Pomoc dla Syrii
Pomocy humanitarnej w Syrii potrzebuje ponad 13 milionów ludzi, w tym 6 milionów dzieci. 80% Syryjczyków żyje w ubóstwie, a co trzecie gospodarstwo domowe jest zadłużone.