7 grudnia 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Z wizytą u Polaków mieszkających w Wilnie

Pół roku temu w ramach projektu  „Dobra Energia Ponad Granicami” wspólnie z Fundacją Enea zorganizowaliśmy wakacje dla blisko 50 polskich dzieci, które mieszkają na Litwie.

Przez wspólny czas bardzo się ze sobą zżyliśmy. Podsumowując wyjazd, napisaliśmy na naszej stronie: „To była zdecydowanie Dobra Energia i pokrywamy głęboką nadzieję, że baterie naszych serc zostały naładowane na tyle, aby zawiązane przyjaźnie mogły trwać nawet poza granicami." –całość kliknij tutaj.

I udało się! Prezes Ryszard Liminowicz i członkowie z Towarzystwa Miłośników Wilna i Ziemi Wileńskiej, Dyrektor Caritas Poznań oraz delegacja kleryków z Arcybiskupiego Seminarium Duchownego w tym momencie przebywają w Wilnie, wcielając się w rolę Świętego Mikołaja. Polskie dzieci na obczyźnie były grzeczne i Mikołaj zostawił im wiele słodyczy, książek i upominków.

Dziękujemy organizacjom i firmom, które pomogły Gwiazdorowi.

Wizyta w Wilnie

Wizyta w Wilnie1

Wizyta w Wilnie3

Wizyta w Wilnie2

Wizyta w Wilnie4

Wizyta w Wilnie5

Wigilia dla Ubogich
Razem z nami zorganizuj największą w Polsce Wigilię pod jednym dachem dla bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych.
Uratuj życie 5-cio letniej Michasi
Michalinka nigdy nie stanie o własnych nogach. Aczkolwiek podjęta rehabilitacja daje jej szansę na zahamowanie wady rozwojowej kręgosłupa. Lekarze obawiają się , iż to zbyt duże obciążenie i skutki mogłyby być tragiczne.
Zabierz Ubogiego do Betlejem
Kup bilet dla Ubogiego człowieka i zabierz go na koncert Betlejem w Poznaniu