Leczenie 28-letniego Mateusza

Mateusz cierpi na MPD spastyczne z niedowidzeniem. Nie jest on w stanie sam zadbać o podstawowe czynności wokół siebie, więc uzależniony jest od osób trzecich. Ze względu na dużą i bolesną spastyczność, wspomagany jest przez Baklofen, podawany bezpośrednio w rdzeń kręgowy przez pompę baklofenową. Ponad to Mateusz cierpi na dużą skoliozę, która była operowana 3 lata temu, niestety z niepowodzeniem. Z powodu zarażenia bakterią Gronkowca cały stelaż, który prostował kręgosłup musiał zostać osunięty. Wszystkie te dolegliwości razem z jego chorobą sprawiają mu ból. Aby uśmierzyć jego cierpienie i nie doprowadzić do pogorszenia zdrowia Mateusz musi być poddawany kosztownej rehabilitacji. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Nowa terapia w Polsce nadal nazywana eksperymentem medycznym, jest dużą szansą dla niego, ponieważ komórki mogą zdziałać wiele dobrego w wycieńczonym organizmie, co sprawi, że odczuwane dolegliwości będą mniej bolesne. Rodzina ma nadzieję, że terapia sprawi iż Mateusz nie będzie musiał być wspomagany Baklofenem. Duża spastyczność minie, a razem z nią ból jaki sprawia.

Z ogromną prośba zwracam się do Wszystkich, którzy mogą i mają chęci pomocy o wsparcie syna w walce o lepsze jutro – mówi mama Mateusza, Pani Danuta.

Jako Caritas Poznań chcielibyśmy dołożyć swoją cegiełkę do rehabilitacji Mateusza i wspólnie z Państwem przekazać na ten cel 18.000zł

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Leczenie Mateusza

Pomagam

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Leczenie Mateusza

Wspomóż darowizną i przekaż:

Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!

marek woda

92osób wpłaciło9 198
Potrzeba jeszcze:8 802
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!

Dowiedz się więcej na ten temat