Pomoc dla Aleksandre Bukhuleishvili

Aleksandre Bukhuleishvili ma 28 lat i jest Gruzinem. W Polsce nie ma w zasadzie żadnej bliskiej osoby. Utrudnia to fakt, że słabo mówi po polsku. Aleksandre doznał wypadku w trakcie pracy przy remoncie domu. Pracował w firmie z Ostrowa Wielkopolskiego na dachu o wysokości 6 metrów, gdzie spadł z rusztowania uderzając kręgosłupem w metalową rurkę. Nie stracił przytomności i jest sprawny psychicznie. Od momentu upadu doznał porażenia obu kończyn dolnych i nie ma czucia od poziomu talerza biodrowego – zespół całkowego uszkodzenia rdzenia. Pracodawca po wypadku sugerował, że sam przewiezie Aleksandre do szpitala. Jednak poszkodowany odmówił. Aleksandre pracował bez żądnych zabezpieczeń. Po wypadku rusztowanie zostało zabrane a teren remontu posprzątany. Aleksandre w ostateczności wzięło Lotnicze Pogotowie Ratunkowe. Został poddany operacji w trybie pilnym. Po operacji nie uzyskano poprawy stanu neurologicznego – utrzymuje się zespół całkowitego poprzecznego uszkodzenia rdzenia kręgowego. Obecnie chory przebywa na Oddziale Rehabilitacji Neurologicznej Szpitala Rehabilitacyjnego w Kiekrzu. Jego pobyt do końca października finansuje NFZ. Szpital wystosował wniosek, aby NFZ przedłużył pobyt do końca listopada. To maksimum jakie jest w stanie zaoferować NFZ. Młody Gruzin w Polsce miał zapewnione miejsce noclegowe przez pracodawcę, ale w obecnej sytuacji nie ma gdzie mieszkać, porusza się na wózku inwalidzkim, słabo mówi po polsku, potrzebuje wieloletniej rehabilitacji i opieki, nie ma pieniędzy, jego rokowania są bardzo złe i mało kto się nim interesuje. Od grudnia potrzebuje pieniędzy na rehabilitację, mieszkanie i życie. Potrzebuje osoby, która profesjonalnie przeprowadzi jego rehabilitację. Potrzebuje również wózka inwalidzkiego, którego koszt to 6.200zł. Mężczyzny ani raz nie odwiedził szef firmy i nie interesuje się losem Alexandre. Gruzina odwiedził też Ambasador tego kraju, ale póki co nic z tego nie wynikło.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Aleksandre

Pomagam

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Aleksandre

Wspomóż darowizną i przekaż:

Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
98osób wpłaciło7 284
Potrzeba jeszcze:2 717
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!