Remont świetlicy socjoterapeutycznej

Oratorium Tęcza i Matanoia to świetlice socjoterapeutyczne, które od wielu lat wspierają dzieci. Aktualnie do naszych placówek uczęszcza ponad 40 naszych podopiecznych. Dzięki zaangażowaniu pracowników i wolontariuszy młodzi ludzie znajdują w Oratorium przyjazne miejsce wspierające ich rozwój. Każdego dnia mogą przyjść do świetlicy, by odrobić lekcje, zjeść podwieczorek i wziąć udział w różnych zajęciach programowych tj.: socjoterapii, zajęciach z psychologiem, rozwijających sferę ducha, edukacyjnych, wychowawczych, artystycznych, sportowych itp.. Przychodzą również, by porozmawiać o swoich problemach i radościach. Aby dzieci mogły dalej się rozwijać, niezbędny jest remont. Pomieszczenia, które chcemy wyremontować, ze względu na swój stan, są zagrożeniem dla zdrowia dzieci, dlatego nie mogą się tam odbywać zajęcia. Remontu wymagają ściany i łazienka, gdzie z powodu zalania rozwija się wilgoć i grzyb. Trzeba również wymienić podłogi.

Prace do wykonania: wyburzenie części zawilgoconej ściany w skutek awarii linii wodociągowej w przylegającym budynku i montaż nowego nadproża; Wymiana starych wykładzin paneli i listew; Wymiana starych płytek ściennych i podłogowych; Szlifowanie i szpachlowanie drzwi i ościeży; Wymiana ścian działowych z płyt GK; Montaż dwóch par drzwi; Skucie i zeskrobanie luźnych tynków, wyprawki gipsowe, szlifowanie, malowanie ścian i sufitów;

Pomóż nam wyremontować świetlicę dla dzieci. Potrzebujemy na ten cel 50 tys. zł. Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej, Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297; Tytułem: Cel charytatywny – Remont świetlicy

Pomagam

Wspomóż darowizną i przekaż:

Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
W naszej działalności kierujemy się wartościami chrześcijańskimi i w tym też duchu staramy się kształtować młodych ludzi, rozbudzać i rozwijać ich wiarę i życiowe postawy. Świetlica wspiera nie tylko młodzież, docieramy także do ich rodziców i rodzin. Raz w miesiącu organizowane są edukacyjno-informacyjne spotkania dla rodziców, w ramach których mają oni okazję poszerzyć swoją wiedzę na temat różnych aspektów wychowania, bycia rodzicem, rozwoju dziecka. Każdy z pracowników świetlicy pełni cotygodniowy dyżur dla rodziców przeznaczony na spotkania indywidualne i wizyty w domach. Poza tym w razie potrzeby rodzic czy dziecko praktycznie w każdej chwili może zatelefonować. Tradycją świetlicy jest też organizowanie wspólnych spotkań rodzinnych z okazji świąt, wspólnych wycieczek, pikniku rodzinnego czy wakacyjnego obozu dla rodzin.

DSC_7117

DSC_7118

DSC_7082  DSC_7084  DSC_7085  DSC_7087  DSC_7088  DSC_7090  DSC_7091DSC_7092  DSC_7093  DSC_7114

DSC_7096

DSC_7098

DSC_7101

DSC_7102

DSC_7104

DSC_7105

DSC_7114
74osób wpłaciło12 362
Potrzeba jeszcze:37 638
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!