Wypoczynek dla dzieci - podarujmy wakacyjną radość

W tym roku organizujemy wypoczynki letnie dla ok. 350 dzieci. Dla najmłodszych, którzy żyją w biedniejszych rodzinach, dzieci ze świetlic socjoterapeutycznych oraz z Domu Dziecka w Lesznie dofinansowujemy wypocznek letni. Na ten cel potrzebujemy 50 tys. złotych, aby zapewnić najmłodszym: nocleg z wyżywieniem, transport, a przede wszystkim zwiedzanie ośrodków dziedzictwa kulturowego i przyrodniczego oraz miejsc o charakterze edukacyjno-rozrywkowym.

W Wielkopolsce aż 7,5% osób żyje w ubóstwie, wśród nich są też rodziny wielodzietne, które z przyczyn finansowych nie mogą sobie pozwolić na wyjazd wakacyjny. Wiele z tych dzieci nigdy nie otrzymało szansy na zorganizowany czas wolny z rówieśnikami, a ich wakacje ograniczały się do zabawy na podwórku przed blokiem.

Staramy się, aby zapewniając środki na dofinansowanie wypoczynku letniego dla dzieci, stworzyć miejsce, w którym będą one wolne od zagrożeń związanych z naśladowaniem i powielaniem negatywnych i dysfunkcyjnych zachowań w trakcie wakacji.

Ponadto, zorganizowane przez nas wakacje – są okazją do kreatywnego i atrakcyjnego spędzenia czasu wolnego przez najmłodszych.

Pamiętaj, Twój mały gest serca – to uśmiech dziecka. Dlatego, prosimy Cię o wsparcie.
Pomagam

Wspomóż darowizną i przekaż:

35 to:
Drobne wsparcie
80 to:
1 dzień na kolonii
160 to:
Półkolonia dla 1 dziecka
540 to:
Wyjazd na kolonie dla 1 dziecka
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
Tak było rok temu...
Debki1

Debki2

Debki4

Debki5

Lipnica1

Lipnica3

Lipnica5

Półkolonia1

Półkolonia2

Zaniemyśl2

Zaniemyśl3

Zaniemyśl4

Lipnica5

73osób wpłaciło13 114
Potrzeba jeszcze:36 886
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!