Świetlice socjoterapeutyczne - podarujmy dzieciom radość

Radość to uczucie całkowitego spełnienia, którą chcemy wspólnie z Tobą obdarzyć dzieci ze Świetlic Socjoterapeutycznych prowadzonych przez Caritas Poznań. Miejsca te już od 20 lat, każdego dnia stają się ostoją dla blisko 80 dzieci z rodzin borykających się z trudnościami.

Zbieramy środki, które pozwolą na funkcjonowanie Świetlic. Spróbujmy sobie wyobrazić, że dzisiaj te miejsca przestałyby istnieć – wówczas odebralibyśmy dzieciom nie tylko radość, ale i miejsce, w którym mogą czuć się kochane i potrzebne. Przestrzeń, w której każdego dnia otrzymują posiłek, opiekę dydaktyczną oraz dostęp do rozrywki i kultury. Staramy się, aby dbając o środki na funkcjonowanie Świetlic Socjoterapeutycznych wciąż kontynuować misję, która pozwala ochronić dzieci z rodzin zagrożonych przed naśladowaniem i powielaniem negatywnych i dysfunkcyjnych zachowań. Dlatego też, placówki tworzą oazę, w której dzieci czują się jak w rodzinie - przez co czas spędzony w Świetlicy będzie owocował w ich przyszłym życiu.

W prowadzonych przez nas placówkach edukujemy, uczymy, organizujemy czas wolny oraz motywujemy dzieci do rozwoju społecznego i psychicznego. Dając dzieciom szansę na pokonanie barier i możliwość rozwoju – osobiście przyczyniamy się do kreowania przyszłego społeczeństwa.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytyłem: Cel charytatywny - Świetlice

Pomagam

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytyłem: Cel charytatywny - Świetlice

Wspomóż darowizną i przekaż:

15 to:
Ciepły posiłek
25 to:
Wyjście edukacyjne
50 to:
Cegiełka remontowa
100 to:
Bieżące funkcjowanie
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
114osób wpłaciło14 929
Potrzeba jeszcze:15 071
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!

Dowiedz się więcej na ten temat