Zapewnijmy bezpieczną zabawę dzieciom przy parafii w Borówcu

Przykościelny plac zabaw w Borówcu służy dzieciom i rodzinom od początku istnienia parafii. Założył go ks. prob. Grzegorz Gałkowski przy nieocenionej pomocy brata. Każdej wiosny garaż pod domem parafialnym zamieniał się w warsztat. Stuk młotka i dźwięki piły wskazywały, że spod dłoni pana Józefa wyjdą kolejne huśtawki, koniki czy równoważnie. Trzy lata temu parafianie odpowiedzieli na apel odmalowania i konserwacji wszystkich urządzeń. Do chwili obecnej plac cieszył miejscowe pociechy. Nie było dnia, kiedy dopisywała pogoda, żeby nie rozlegał się wokół gwar i śmiech dzieci, nie tylko w niedziele, ale i w inne dni.
Jednak nic nie trwa wiecznie. Urządzenia zniszczył czas i warunki atmosferyczne. Plac nie jest już bezpieczny. Wymaga całkowitej wymiany. Pragniemy wspomóc zagospodarowanie tego terenu z myślą o rodzinach i najmłodszych mieszkańcach Borówca i okolic. Wykonany został projekt nowego placu zabaw, wyposażonego w certyfikowane urządzenia, w pełni bezpieczne i estetyczne. Jego koszt to ok. 50 tys. zł. Wspólnie pomóżmy wyremontować plac zabaw dla dzieci z Borówca i okolic.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:
Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Plac zabaw

Pomagam

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:
Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny – Plac zabaw

Wspomóż darowizną i przekaż:

Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
103osób wpłaciło29 974
Potrzeba jeszcze:20 027
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!

Dowiedz się więcej na ten temat