10 września 2019

Delegacja Caritas Poznań i Hospicjum Palium jest już na Litwie

Delegacja Caritas Poznań oraz Hospicjum Palium jest już na Litwie. Na ręce siostry Michaeli Rak przekazaliśmy środki finansowe oraz asortyment, który pomoże na ostatniej prostej budowy ośrodka i lada chwila startu placówki. Prawdopodobnie I Dziecięce Hospicjum na Litwie wystartuje w grudniu tego roku. Trzymamy kciuki! Będziemy chcieli wspierać aktywnie to miejsce, które prowadzi siostra Michaela. W trakcie tego wyjazdu zostanie omówiony temat dotychczasowej jak  i przyszłej współpracy.

Dziękujemy wszystkim, którzy dołożyli swoją cegiełkę i wsparli to miejsce. Kilka zdjęć z wyjazdu.

69972023_523620098412270_5116569431345987584_n

70208310_491162748344983_4662987714855960576_n

70316263_415762029072401_8827090978004271104_n

70117604_1142467672618288_308019163090124800_n

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.
Potrzeba jeszcze: 0
Stypendia Socjalne
Już od ponad 10 lat pomagamy i wspieramy ubogą młodzież, udzielając finansowego wsparcia w postaci stypendiów socjalnych.