12 czerwca 2024

Dom Samotnej Matki w Kiekrzu coraz bardziej przypomina dom

W Kiekrzu - Dom Samotnej Matki przechodzi transformację, która przywraca nadzieję i daje obietnicę lepszego jutra. M.in. dzięki hojności naszych darczyńców, którzy wsparli zbiórkę na ten cel, remont ten staje się rzeczywistością.

Dzięki uzbieranym przez nas środkom finansnowym udało się położyć panele winylowe. Każdy panel winylowy, który teraz zdobi poddasze i ściany pokoi, jest fizycznym dowodem na solidarność społeczności. To nie tylko element dekoracyjny, ale i znak, że żadna matka nie jest sama, a każdy gest wsparcia ma swoje odzwierciedlenie.

Podobnie jak wylewka na poddaszu, która została wykonana wcześniej. Każda warstwa cementu powstała dzięki Darczyńcom Caritas Poznań. To fundament, na którym można budować nie tylko ściany, ale i nowe życie.

W tworzenie domu z radością obserwujemy, jak inne firmy dołączają do tej szlachetnej inicjatywy, przyczyniając się do remontu. Ich wkład nie tylko przyspiesza prace, ale także pomaga kształtować miejsce, które z każdym dniem coraz bardziej przypomina prawdziwy dom.

Dzięki wspólnym wysiłkom, Dom Samotnej Matki w Kiekrzu stanie się miejscem, gdzie matki z dziećmi mogą znaleźć spokój, wsparcie i poczucie wspólnoty. To nie tylko remont budynku, ale odbudowa nadziei i tworzenie przestrzeni, gdzie każda rodzina będzie mogła rozpocząć nowy rozdział.

Terapeutyczny kontener dla kobiet w kryzysie bezdomności
Specjalistyczny wózek inwalidzki dla Fabiana
Pomoc dla Fabiana, który każdego dnia zmaga się z rzadką wadą genetyczną COL4A1, porencefalią typu 1 oraz innymi wyzwaniami zdrowotnymi, takimi jak zaćma, niedowidzenie, refluks pęcherza i padaczka.
113 osoby wpłaciły 16 695