Kolejny konwój pomocy dla powodzian w drodze na południe Polski
18 września 2024

Kolejny konwój pomocy dla powodzian w drodze na południe Polski

Dziś późnym popołudniem kolejny konwój pomocy humanitarnej wyruszył na południe Polski, aby wesprzeć powodzian. Konwój jest w drodze do Lądka-Zdroju, a po drodze dostarczy część artykułów w Nysie. W drodze powrotnej konwój zabierze nadmiar wody z Kłodzka i dostarczy ją do Nysy, gdzie jest ona pilnie potrzebna.

Firma Spar zadeklarowała dziś dostarczenie całego tira wody do miejscowości Biała, co jest kolejnym przykładem solidarności i wsparcia dla poszkodowanych przez powódź.

Poniżej znajdują się zdjęcia z załadunku dzisiejszego towaru. Wczoraj późnym wieczorem odbyło się również ładowanie agregatów z firmy Fogo, które ufundowała firma Walbet. Są już napełnione paliwem i gotowe do pracy, aby zapewnić niezbędną energię w dotkniętych rejonach.

Dzięki wspólnemu wysiłkowi wielu firm i wolontariuszy, pomoc dociera do najbardziej potrzebujących, pokazując, że w trudnych chwilach możemy liczyć na wzajemne wsparcie i solidarność.