7 marca 2019

Nowe Szkolne Koło Caritas

Wczoraj nastąpiło uroczyste podpisanie aktu powołania Szkolnego Koła Caritas, działającego w Branżowej Szkole I stopnia nr 42 w Poznaniu przy ul. Św. Jerzego 6/10.

caritas podpisanie aktu 008

W BS nr 42 w Poznaniu wolontariat swoją działalność prowadzi już od kilku lat. Jej uczniowie podejmują wiele inicjatyw na rzecz środowiska lokalnego oraz współpracują z licznymi instytucjami zajmującymi się statutowo pomocą osobom potrzebującym. Warto wspomnieć, że wolontariusze BS42 za swoją działalność zostali nagrodzeni w Konkursie Poznański Wolontariusz Roku 2018, otrzymując wyróżnienie.

caritas podpisanie aktu 009

Dyrektor placówki zaprasza wszystkich absolwentów gimnazjów i szkół podstawowych, którzy chcieliby kontynuować naukę w Branżowej Szkole w wybranym zawodzie na Drzwi Otwarte, które odbędą się w dniu 4 kwietnia w godz. 16:00-19:00. Będzie również możliwość szczegółowego zapoznania się z działalnością szkolnego wolontariatu i obejrzenia szkoły.

POMÓŻ TERAZ!
Dziękujemy, że chcesz wspierać nasze działania. Każda Twoja wpłata pozwala nam pomagać potrzebującym, którzy zmagają się z wieloma problemam: choroba, głód, brak pracy, samotność itp.
Śniadanie Wielkanocne i Rekolekcje wielkopostne
Razem z nami zorganizuj trzy dniowe rekolekcje wielkopostne i Śniadanie Wielkanocne dla 250 osób ubogich, samotnych, starszych, chorych, bezdomnych.
Stypendia Socjalne
Już od ponad 10 lat pomagamy i wspieramy ubogą młodzież, udzielając finansowego wsparcia w postaci stypendiów socjalnych.
Skład charytatywny
Woda Jordan