15 marca 2019

Śniadanie Wielkanocne dla potrzebujących.

Po raz kolejny organizujemy Śniadanie Wielkanocne dla osób samotnych, starszych i ubogich, które będzie poprzedzone trzema dniami rekolekcji.

W dniach 9,10,11 kwietnia odbędą się Rekolekcje wielkopostne dla ubogich, samotnych, starszych, chorych oraz bezdomnych mieszkańców Poznania i okolic. W trakcie tych 3 dni zamierzamy zorganizować śniadanie i obiad dla każdego uczestnika. Przygotowujemy także codzienną konferencję, spowiedź, adorację i drogę krzyżową.

21 kwietnia odbędzie się Śniadanie Wielkanocne dla 250 osób. Większości z nas Wielkanoc kojarzy się ze Zmartwychwstaniem Jezusa, rodzinnym czasem i zastawionym w jedzenie stołem. Chcemy to podarować również ludziom w trudnej sytuacji, którzy są biedni, samotni i chorzy.

Pragniemy, aby to był wyjątkowy czas. Chcemy, aby nikomu nie brakowało obecności drugiego człowieka, z którym może porozmawiać, aby nikt nie był głodny i miał możliwość zostać duchowo ubogacony dzięki rekolekcjom.

Przekazane przez Państwa środki zostaną przekazane na organizację 3 dni rekolekcji, w trakcie, których każdego dnia wydamy śniadanie i obiad oraz na śniadanie wielkanocne i paczki z żywnością.

Wspólnie z Tobą, chcemy obdarować wiele potrzebujących osób, dając im poczucie, że są kochani i wielu życzliwych ludzi troszczy się o ich los.

Śniadanie Wielkanocne i Rekolekcje wielkopostne
Razem z nami zorganizuj trzy dniowe rekolekcje wielkopostne i Śniadanie Wielkanocne dla 250 osób ubogich, samotnych, starszych, chorych, bezdomnych.