20 października 2018

Teatr Muzyczny zbiera na samochód dla Domu Dziecka

Do 27 października w trakcie spektaklu FOOTLOOSE w Teatrze Muzycznym w Poznaniu odbędą się zbiórki na nowy samochód dla Domu Dziecka w Lesznie.

19 pop

Footloose
 to musicalktórego fabuła nawiązuje do jednego z najpopularniejszych filmów z lat 80. Ren McCormack, po rozwodzie rodziców, wraz z matką przeprowadza się z wielkomiejskiego Chicago do małej, teksańskiej miejscowości Bomont. Tam poznaje Ariel, córkę pastora Shaw, który wprowadził zakaz tańca po tym, jak jego syn z grupą przyjaciół zginęli w wypadku samochodowym podczas powrotu z imprezy. Chłopak postanawia się zbuntować i udowodnić wszystkim, że życie oparte wyłącznie na zakazach nie ma sensu.

Jak mówi reżyser spektaklu, Jerzy Jan Połoński - Temat konfliktu pokoleń czy też innego języka, którym posługują się dzieci i rodzice, nie jest nowy i był poruszany w światowej literaturze, teatrze i filmie niejednokrotnie. Dlaczego właśnie „Footloose” jest tytułem, który od ponad trzydziestu lat rozpala umysły, serca i… nogi widzów na całym świecie? Bo właśnie zakaz tańczenia – jako źródła wszelkiego zła (według „dorosłych” mieszkańców Bomont) – jest zarzewiem konfliktu zawartego w tym wyjątkowym musicalu.

25 pop
Bilety można nabyć w kasie teatru lub online https://teatrmuzycznypoznan.bilety24.pl/index/index

Pieniądze ze zbiórek pomogą w zakupie nowego samochodu dla Domu Dziecka w Lesznie, w którym mieszka 14 podopiecznych. Po gruntownym remoncie budynku przyszedł czas na wymianę samochodu. 14 letni pojazd, którym dysponują – jest „skarbonką bez dna”, ciągle się psuje, a niedługo przestanie jeździć. Ponad to, samochód przeznaczony jest wyłącznie dla 9 osób, dlatego też nigdy nie mogą się przemieszczać całą grupą jednocześnie.

Nowy samochód dla Domu Dziecka w Lesznie
20 letni samochód, którym codziennie jeżdżą mieszkańcy Domu Dziecka w Lesznie ciągle się psuje. Dzieci potrzebują nowego środka transportu – pomóżmy im kupić nowy samochód!
Skład charytatywny
Woda Jordan