17 czerwca 2019

Wrześniowe wczasorekolekcje dla osób starszych, chorych, niepełnosprawnych w Gostyniu

Zapraszamy do udziału we wczasorekolekcjach dla osób starszych, chorych, niepełnosprawnych, które odbędą się od 9 do 18 września 2019 roku w Gostyniu. Zgłoszenia osobiście lub przez opiekuna prawnego w biurze Caritas Archidiecezji Poznańskiej, ul. Rynek Wildecki 4a, 61-546 Poznań, w godz. 9.00-15.30 już ruszyły. Podpisany kwestionariusz można również wysłać pocztą na w/w adres.

Przy zapisie obowiązują wpłata 150 zł oraz wypełniony wniosek. W razie rezygnacji wpłaty nie będą zwracane. Pozostałą kwotę tj.  300zł (całość kosztuje 450zł) należy wpłacić obowiązkowo najpóźniej trzy tygodnie przez wyjazdem.

Wyjazd jest wraz z opiekunami - wolontariuszami, którzy z troską i życzliwością zajmią się każdym uczestnikiem wyjazdu.

Miejsce zbiórki: Caritas Archidiecezji Poznańskiej, ul. Rynek Wildecki 4a. Formularze zgłoszeń są do pobrania na końcu tej wiadomości w pliku do pobrania lub w biurze Caritas.

W wyjątkowo trudnych sytuacjach finansowych można ubiegać się o pomoc w Parafialnych Zespołach Caritas lub Caritas Archidiecezji Poznańskiej.

Pierwsze hospicjum dziecięce na Litwie
Ponad 120 dzieci rocznie umiera na Litwie z powodu nieuleczalnych chorób. Pomóż wybudować miejsce, gdzie dzieci będą otaczane miłością w ostatnich dniach…
Tornister Pełen Uśmiechów dla dzieci na Białorusi
To akcja, która ma na celu wyrównanie szans edukacyjnych ubogich dzieci na Białorusi