14 sierpnia 2019

Wspomnienie Maksymiliana Marii Kolbego

„Dobrze spełniać to co ode mnie zależy, a dobrze znosić to, co ode mnie nie zależy – oto jest cała doskonałość i źródło prawdziwego szczęścia na świecie. – mawiał św. Maksymilian Maria Kolbe.

Dziś, tj. 14 sierpnia przypada siedemdziesiąta ósma rocznica śmierci tego wielkiego człowieka. Święty Maksymilian to przede wszystkim patron honorowych dawców krwi, energetyków i rodzin. Działał również na misjach. To Patron wielu ludzi, którzy wspólnie z nami tworzą ideę Caritas.

W jego beatyfikacji wzięło udział ok. 6 tysięcy Polaków, wśród których byli kard. Stefan Wyszyński oraz Jan Paweł II, który był wówczas kardynałem. Oddajemy się w ręce Świętego Maksymiliana i za jego wstawiennictwem prosimy, aby nasza charytatywna działalność przynosiła ukojenie dla ludzi w potrzebie.

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.
Skład charytatywny
Woda Jordan