Zbiórka żywności i środków czystości
19 marca 2020

Zbiórka żywności i środków czystości

W tym szczególnym czasie związanym z epidemią korona wirusa prosimy o wsparcie naszej działalności poprzez przekazywanie żywności, artykułów chemicznych oraz do higieny osobistej lub o przekazanie środków finansowych na ich zakup.

Niestety jesteśmy w obecnej sytuacji w trudnym położeniu, ponieważ posiadamy niewielką ilość zapasów jedzenia. W tamtym roku, w marcu mogliśmy przeprowadzić zbiórkę żywności „Tak, pomagam” w sklepach, w której to udało nam się uzbierać ponad 23 tony żywności. Teraz, w związku z aktualną sytuacją ta zbiórka i wiele innych akcji, które pozwalały nam pozyskiwać jedzenie oraz środki finansowe na ich zakup zostały odwołane.

Prosimy o dostarczenie produktów do centrali Caritas Poznań przy ul. Rynek Wildecki 4a w Poznaniu od poniedziałku do piątku w godzinach 09:00 - 15:30. Zobacz film.

Cel można także wesprzeć w formie tradycyjnej na poniższe dane:

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
Nr konta: 70 1090 1362 0000 0000 3602 2297
Tytułem: Cel charytatywny - darowizna

Żywność jest nam potrzebna, m.in. do czterech Jadłodajni dla ubogich, gdzie każdego dnia wydajemy darmowe posiłki dla ponad 500 osób potrzebujących, takich jak: seniorzy, bezdomni, rodziny wielodzietne. Robimy to także teraz, w obliczu epidemii koronawirusem, przekazując jedzenie potrzebującym na wynos.