6 czerwca 2020

25-lecie służby dla Boga ks. Waldemara Twardowskiego

25 lat temu ks. Waldemar Twardowski powiedział Bogu Tak i zaczął swoje kapłańskie powołanie. Od wielu lat związany jest z naszym poznańskim Caritas. Jego praca, pomysłowość i zaangażowanie pozwoliło wyprostować drogę wielu rodzinom, w szczególności młodzieży uzależnionej od narkotyków i alkoholu. Księdza Waldemara zapewniamy o naszej modlitwie w jego intencji oraz życzymy wytrwałości, radości

i błogosławieństwa w apostolskiej posłudze. Niech Duch Święty umacnia każdego dnia, abyś Księże na nowo odkrywał radość i moc płynącą z Sakramentu Eucharystii.

Zapewnijmy bezpieczną zabawę dzieciom przy parafii w Borówcu
Parafialny plac zabaw przy Parafii Matki Bożej Królowej Rodzin w Borówcu wymaga remontu. Chcielibyśmy, aby dzieci po ustaniu epidemii mogły wiele czasu spędzać na zabawie w bezpiecznych warunkach z dala od komputera, telefonu na świeżym powietrzu.
Rehabilitacja 15-letniego Oskara
Pomóżmy Oskarowi, który urodził się z przepukliną oponowo-rdzeniową i wodogłowiem, czego następstwem jest niedowład kończyn dolnych i pęcherz neurogenny.