22 lipca 2019

Archidiecezjalna pielgrzymka chorych, starszych i niepełnosprawnych do Gostynia 2019

Troska o osoby chore, starsze i niepełnosprawne jest priorytetem, którym kieruje się w swojej działalności Caritas. Dlatego serdecznie zapraszam PZC wraz z podopiecznymi 16 września 2019 r. (poniedziałek) na doroczną Archidiecezjalną Pielgrzymkę osób chorych, starszych i niepełnosprawnych do Sanktuarium na Świętej Górze k. Gostynia.

Program tegorocznego spotkania jest następujący :

10.00 – Różaniec

10.30 – Msza Święta z nabożeństwem na wzór sanktuarium w Lourdes

12.00 – Posiłek

13.00 – Występ artystyczny

IMG_7363

Caritas Archidiecezji Poznańskiej organizuje również dojazd z Poznania, koszt 45 zł/os. Autobusy wyjadą z czterech punktów na terenie Poznania:

• Sanktuarium Miłosierdzia Bożego, os. Jana III Sobieskiego 116
  • Rynek Wildecki od ul. Przemysłowej
  • Kościół pw. św. Krzyża, ul. Częstochowska 16
  • Kościół pw. Nawiedzenia NMP, os. Bohaterów II Wojny Światowej 88

Zgłoszenia można kierować do 31 sierpnia 2019 r. do centrali Caritas przy Rynku Wildeckim 4a osobiście lub telefonicznie pod numer 61 835 68 50.

Prosimy również o zgłaszanie pod wyżej podany numer pielgrzymki zorganizowane. Dzięki temu będziemy mogli przygotować wystarczającą ilość posiłków.

Bardzo serdecznie zapraszamy do udziału w pielgrzymce i liczymy na obecność.

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!