27 listopada 2017Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Betlejem w Poznaniu - 9 styczeń 2019

Caritas Poznań współorganizuje Betlejem w Poznaniu

Trasa koncertowa Betlejem w Polsce to największe kulturalno-społeczne wydarzenie w okresie Świąt Bożego Narodzenia w naszym kraju. Cieszymy się, iż na mapie 14 miast biorących udział w zbliżąjącej się edycji ponownie znalazł się Poznań. Jako współorganizator koncertu Betlejem w Poznaniu, pragniemy Państwa zaprosić do hali Arena 9 stycznia na godzinę 19:00. Obiecujemy, że będzie się działo.

Na scenie pojawią się wielkie osobowości sceny muzycznej jak m.in:

Kamil Bednarek, Bovska, Dawid Kwiatkowski,

Antonina Krzysztoń i wielu innych!

Betlejem plakat a3 Poznan-page-0

Bądźmy razem

W trakcie widowiska Betlejem w Poznaniu stworzymy wielką wspólnotę wiary i klimat międzyludzkiej bliskości. Każdy z nas, kto przyjdzie na koncert, przy wejściu otrzyma program wraz z opłatkiem. Połamiemy się nim wraz z innymi uczestnikami koncertu.

Przywróćmy naszemu świętowaniu właściwy wymiar: Przyjdź na Betlejem w Poznaniu by śpiewająco radować się z pięknego czasu Bożego Narodzenia! By podzielić się tą radością z innymi!

Bilety Betlejem w Poznaniu

Betlejem w Poznaniu w 2017 roku

Betlejem w Pozaniu towarzyć będzie akcja społeczna Ambasador Miłosierdzia

Na czym ona polega?

W każdej parafii w naszej Archidiecezji będzie można nabyć cegiełki Ambasadora Miłosierdzia o wartości 20zł i 50zł, z których to dochód zostanie przeznaczony na wsparcie potrzebujących: wśród parafii i podopiecznych Caritas Poznań.

Ambasador Miłosierdzia - CP 20

Zapraszamy również do zakupu płyt "Jak w Betlejem" poprzez parafię oraz w Centrali Caritas Poznań.

Znalazły się w nim najpiękniejsze kolędy i pieśni bożonarodzeniowe, które pochodzą z różnych epok, kultur i stron świata. Usłyszymy tu artystyczne perełki, na przykład starą hebrajską pieśń szabatową, kolędę starogrecką, czy też kolędy węgierską i czeską. Historyczne i współczesne utwory, w fenomenalnych muzycznych aranżacjach i opracowaniach literackich, stanowią o oryginalnym zróżnicowaniu płyty: każdy słuchacz odnajdzie tutaj taką tonację, jaka najbardziej odpowiada jego sposobowi przeżywania Świąt Bożego Narodzenia.

Wyjątkowa wartość „Jak w Betlejem”, to także efekt udziału i kreatywnej współpracy niezwykłych artystów: Natalii Kukulskiej, Kasi Moś, Darii Zawiałow, Mietka Szcześniaka, Beaty Bednarz, Mate.O, Agnieszki Musiał, Adama Krylika, Dany Vynnytskiej, Igora Herbuta. Dwu płytowy album można nabyć w cenie  39,99zł.

Betlejem w Polsce - płyta

Mozesz również zaprosić Ubogiego człowieka na to wydarzenia. Dziękujemy! Do zobaczenia na koncercie.

Zabierz Ubogiego do Betlejem
Kup bilet dla Ubogiego człowieka i zabierz go na koncert Betlejem w Poznaniu
Wigilia Caritas
Razem z nami zorganizuj największą w Polsce Wigilię pod jednym dachem dla ubogich, bezdomnych, głodnych, starszych, chorych i samotnych.
Nowy samochód dla Domu Dziecka w Lesznie
20 letni samochód, którym codziennie jeżdżą mieszkańcy Domu Dziecka w Lesznie ciągle się psuje. Dzieci potrzebują nowego środka transportu – pomóżmy im kupić nowy samochód!