11 stycznia 2023

Informacja, konsultacja, wsparcie dla rodzin z problemem narkomanii

Caritas Poznańska w okresie od 01.01.2023 – 31.12.2023 roku realizuje projekt pt. „Informacja, konsultacja, wsparcie dla rodzin z problemem narkomanii”.

W ramach projektu kontynuuje działalność Punkt Konsultacyjny dla Młodzieży Zagrożonej Uzależnieniem (od narkotyków, alkoholu) i Rodzin, w którym osoby dotknięte problemem uzależnienia mają możliwość uzyskania pomocy specjalistycznej, wsparcia terapeutycznego oraz informacji na temat różnych dostępnych form pomocy.

Celem głównym programu jest doprowadzenie do uświadomienia występującego problemu narkomanii u osób bezpośrednio dotkniętych i ich bliskich oraz udzielenie pomocy psychospołecznej.

Bezpłatnej pomocy udzielają specjaliści dyżurując od poniedziałku do piątku w następujących godzinach:

-poniedziałek 17:00 - 20:00, PEDAGOG tel. 514 945 930

- wtorek 15:00 - 18:00, PRAWNIK tel. 517 188 677

- środa 15:00 – 18:00, PSYCHOLOG tel. 518 664 292

- czwartek 09:00 – 13:00, KAPŁAN TERAPEUTA tel. 503 667 962

- piątek 14:00 – 18:00, TERAPEUTA tel. 728 429 938

E-MAIL: uzaleznienie@o2.pl.

Adresatami zadania są mieszkańcy miasta Poznania: osoby uzależnione w trakcie leczenia lub niezmotywowane do podjęcia leczenia, osoby eksperymentujące z narkotykami, niewymagające leczenia, używające narkotyków okazjonalnie lub szkodliwie, szczególnie młodzież, członkowie ich rodzin i osoby bliskie, przedstawiciele placówek oświatowych i pomocowych, wszyscy zainteresowani daną problematyką.

Zadanie jest sfinansowane ze środków budżetowych Miasta Poznania. Całkowita wartość projektu sfinansowana z budżetu Miasta Poznania: 70 000,00 zł

LOGO_POZNAN_PL_CMYK_bz

#poznanwspiera