19 lutego 2020

Koncert Zmartwychwstał z okazji 30-lecia Caritas Poznań

Caritas Archidiecezji Poznańskiej w tym roku obchodzi okrągłą 30-tą rocznicę charytatywno-opiekuńczej działalności. Z tej okazji organizujemy koncert pt. „Zmartwychwstał”, który odbędzie się 13 kwietnia (Poniedziałek Wielkanocny) o godz. 18.00 w Sali Ziemi w Poznaniu. Podczas koncertu wystąpią Gospel Joy, Mietek Szcześniak, Natalia Niemen i Mateusz Otręba, czyli Mate.O.

Plakat_900x600_dla_bilety24

Chcemy, aby to wydarzenie stało się płaszczyzną do osobistego spotkania Zmartwychwstałego Pana Jezusa przez uczestników wydarzenia. Jeśli Chrystus naprawdę zmartwychwstał, to pokonał nie jedną, nie kilka wybranych, ale każdą śmierć. Ludzką depresję, nasze lęki, trudne historie, kryzysy, grzechy. Przez 30 lat naszej działalności właśnie takich ludzi spotykamy i cieszymy się, że wielu potrzebującym udało się pomóc. Wszystko to dzięki Miłosierdziu Bożemu i poprzez niezliczoną grupę osób, która przez te wszystkie lata wspólnie z nami budowała siłę Caritas.

Bilety na koncert można nabyć online:

bilety24.pl

w Centrali Caritas Poznań
od poniiedziałku do piątku 09:00 - 15:30

Bilety są w cenie 49 zł, 59 zł, 69 zł i 99 zł. Dochód ze sprzedaży biletów zostanie przeznaczony na trzy Świetlice Socjoterapeutyczne, które prowadzimy w Poznaniu dla dzieci z rodzin zagrożonych.

3-letnia Zosia Peikow
Zosia walczy z dysplazją oskrzelowo-płucną, nadwrażliwością jamy ustnej, zaburzeniami integracji sensorycznej, retinopatią wcześniaczą, stanem po witrektomii.
Jadłodajnie dla ubogich
Codziennie wydajemy 600 darmowych, ciepłych posiłków dla potrzebujących. Są to głównie osoby starsze, samotne, bezdomni i rodziny znajdujące się w trudnej sytuacji materialnej. Pomóż nam nakarmić tych ludzi.
Świetlice socjoterapeutyczne - podarujmy dzieciom radość
Zadbajmy o bezpieczną, dziecięcą przystań – pomóż nam zdobyć środki na utrzymanie działalności świetlic socjoterapeutycznych.