16 kwietnia 2018Caritas Archidiecezji Poznańskiej  |  Marek Misiek

Poświęcenie nowego Domu Dziecka im. Świętej Rodziny w Lesznie

Dzieci z Domu Dziecka im. Świętej Rodziny w Lesznie już niedługo przeprowadzą się do nowych pokojów. Po ponad 3 latach nowy budynek przy ulicy Paderewskiego został poświęcony i jest gotowy do zamieszkania.

Tydzień temu, w Lesznie odbyło się poświęcenie nowego budynku, w którym mieścić się będzie Dom Dziecka im. Świętej Rodziny. W uroczystości wziął udział Arcybiskup Stanisław Gądecki, dyrektorzy poznańskiej Caritas, władze miasta, przedstawiciele województwa, darczyńcy oraz przyszli mieszkańcy. Uroczystość rozpoczęła się mszą świętą, a następnie Arcybiskup poświęcił nowe pokoje dzieci oraz pozostałe pomieszczenia. Przypomnijmy, że oprócz funkcji opiekuńczo-wychowawczej, w budynku będą mieściły się również mieszkania treningowe przede wszystkim dla samotnych matek oraz poradnia rodzinna. Po części uroczystej wszyscy zaproszeni goście mogli obejrzeć nowy budynek.

Remont nie zostałby przeprowadzony i ukończony, gdyby nie ludzie dobrego serca. Ludzi, którzy włożyli wiele pracy w remont i przygotowanie budynku. Dziękujemy wszystkim za wsparcie i udzieloną pomoc.

Świetlice socjoterapeutyczne - podarujmy dzieciom radość
Zadbajmy o bezpieczną, dziecięcą przystań – pomóż nam zdobyć środki na utrzymanie działalności świetlic socjoterapeutycznych.
Stypendia Socjalne
Już od ponad 10 lat pomagamy i wspieramy ubogą młodzież, udzielając finansowego wsparcia w postaci stypendiów socjalnych.