16 listopada 2016Caritas Archidiecezji Poznańskiej

Impreza Mikołajkowa - Rynek Leszno

Mikołajkowe Dobro Ma Barwy Biało-Niebieskie – tak nazywa się impreza Mikołajkowa, która odbędzie się:

4 grudnia(niedziela) 2016 roku w godz. 14.00-18.30 na Rynku w Lesznie.

Jak wskazuje nazwa wydarzenia wielką atrakcją tego dnia będzie prezentacja zawodników Unii Leszno. Wszyscy fani Byków ostrzą sobie już ząbki na nowy sezon, bedą oni mogli z bliska przyjrzeć się zawodnikom 14-krotnego Mistrza Polski. Możemy zdradzić, że tego dnia będziemy świadkiem niezwykłego wyścigu pomiędzy żużlowcem, a rajdowcem wokół rynku. Chyba każdy kibic Unii chce to zobaczyć !?

Ponadto zawodnicy Unii Leszno zatańczą na scenie wraz ze szkołą tańca „Margo” i wszystkimi uczestnikami widowiska, którzy będą chcieli się dołączyć. Jak myślicie, który z nich wypadnie najlepiej? Przyjdzie i zróbcie dla nich hałas!

PLAKAT A3 Mikolajki LESZNO-druk N

Jesteśmy bardzo dumni, że swoją obecnością zaszczyci Prezydent Miasta Leszno – Łukasz Borowiak, a także wielce prawdopodobne, że również i Jan Dziedziczak – Wiceminister Spraw Zagranicznych.

Bardzo się cieszymy i dziękujemy dueatowi Agnieszka Siemianów i Bartek Skopiński z Radia Elka, którzy poprowadzą ten spektakl ze sceny…

O artystyczne WOW, oprócz wyżej wymienionych zadbają:

Anna Spławska Ann. Niezwykła kobieta, która nie tylko jest świetną piosenkarką, ale i kobietą o pięknym, wrażliwym sercu. Na co dzień pracuje z niepełnosprawnymi dziećmi. Na scenie opowie nie jedną anegdotę. Ma duże poczucie humoru.

Dziecięcy Zespół Folklorystyczny "Cepelia-Poznań", gdy wchodzą na scenę słońce wychodzi zza chmur. Radość, entuzjazm, polot – tacy są.

Magik Łukasz Szydlij – zaczaruje i wprowadzi wiele magii. Może nawet tak, że pojawi się kilka Mikołajów z worami prezentów. Kto wie, kto wie?

Niezwykle utalentowana młoda wokalistka Anna Chwiałczyńska. Patrząc na tę dziewczynkę, można sobie pomyśleć ekstra byłoby mieć taką córkę, wnuczkę czy siostrę. Ania jest zjawiskowa!

W trakcie trwania eventu czeka na Was wiele atrakcji. Będziemy zdobić papierowe choinki ręcznie wykonanymi ozdobami. Następnie będzie można je wylicytować i wziąć do domu. Odbędzie się kiermasz prac wykonanych przez Dzieci z Domu Dziecka i Przyjaciół, a także stoisko z piernikami. Darmowa grochówka, zapach pierników wraz z herbatą z cynamonem będzie niósł się na całe Leszno.

Impreza ta jest również połączona ze zbiórką makulatury, o której można przeczytać tutaj.

Kilogram dobra

W trakcie tej imprezy nasi wolontariusze będą zbierać pieniądze na remont Domu Dziecka w Lesznie. Za dar serca dziękujemy.

Zapraszamy Was wszystkich do wzięcia udziału w tym wydarzeniu. Jedno możemy Wam obiecać… Nienasyceni z powodu braku emocji, adrenaliny i głodu do domu nie wrócicie! Mrozu też nie ma się co bać, gdyż nasze atrakcje rozgrzeją was do czerwoności. A jeśli o czerwoności to Mikołaj również na Was czeka. Przyjdzie całymi rodzinami i dajcie znać znajomym. Do zobaczenia!

Jako organizator tej imprezy dziękujemy wszystkim tym, którzy pracują wspólnie z nami nad tym wydarzeniem. Bardzo Wam wszystkim dziękujemy! Jesteście kochani!