26 października 2018

Przynieś zużyty sprzęt elektroniczny - akcja Przekaż Ciepło

Organizujemy akcję „Przekaż Ciepło”. Ma ona na celu wsparcie osób, których nie stać na ogrzanie swoich mieszkań w czasie zimy. Także tych, którzy mają problemy z opłacaniem rachunków za energię. W ramach tej akcji chcemy przeprowadzić zbiórkę zepsutych urządzeń elektrycznych na terenie Archidiecezji Poznańskiej.

Elektrośmieci to: stare telewizory, komputery, laptopy, odkurzacze, suszarki, pralki, lodówki, komórki – wszystko, co można byłoby podłączyć do prądu.

Pragniemy, aby zbiórka elektrośmieci przyniosła wszystkim wiele dobra zarówno dla osób potrzebujących jak i dla środowiska naturalnego.

Zużyty sprzęt można przynosić od poniedziałku do piątku do siedziby Caritas Poznań przy ulicy Rynek Wildecki 4A w godzinach 9:00-17:30.

Nowy samochód dla Domu Dziecka w Lesznie
20 letni samochód, którym codziennie jeżdżą mieszkańcy Domu Dziecka w Lesznie ciągle się psuje. Dzieci potrzebują nowego środka transportu – pomóżmy im kupić nowy samochód!
Remont Domu Pani Agnieszki
Obecnie zagrażający życiu i zdrowiu rodziny Pani Agnieszki, która samotnie wychowuję 3 dzieci