18 października 2018

Szkolimy liderów wolontariatu!

W ostatni weekend września i pierwszy października w caritas Archidiecezji Poznańskiej zostały przeprowadzone szkolenia dla Opiekunów Szkolnych Kół Caritas. Zebrana grupa uczestników wysłuchała wykładów oraz brała udział w zajęciach warsztatowych na temat m.in. formalnych aspektów wolontariatu, pracy z grupą, motywacji oraz promocji wolontariatu.  Udział w szkoleniach był okazją do integracji opiekunów SKC oraz wymiany dobrych praktyk.

100na100_Banner1920x925

Projekt „Organizacja szkoleń dla opiekunów SKC” , mający na celu rozwój wolontariatu poprzez lepszą organizację SKC, profesjonalizację i koordynację ich działań realizowany jest w ramach programu
„100 projektów na 100 lecie Odzyskania Niepodległości Polski” finansowanego przez Caritas Polska oraz Jeronimo Martins.

Stypendia Socjalne
Już od ponad 10 lat pomagamy i wspieramy ubogą młodzież, udzielając finansowego wsparcia w postaci stypendiów socjalnych.
Nowy samochód dla Domu Dziecka w Lesznie
20 letni samochód, którym codziennie jeżdżą mieszkańcy Domu Dziecka w Lesznie ciągle się psuje. Dzieci potrzebują nowego środka transportu – pomóżmy im kupić nowy samochód!