7 sierpnia 2019

Otwieramy wolontariat edukacyjny dla dzieci

Wraz z rozpoczęciem roku szkolnego zaczniemy działać w zupełnie nowej płaszczyźnie! Centrum Wolontariatu Caritas Poznań, które zbliża się do rocznicy swojego istnienia, prężnie się rozwija i kolejnym etapem rozszerzenia naszej pomocy będzie wolontariat edukacyjny. Tym razem wychodzimy do uczniów, którzy potrzebują pomocy w nauce. Wsparciem objęte zostaną dzieci z ubogich rodzin.

Wolontariat edukacyjny CP

• Jeśli chciałbyś podzielić się swoją wiedzą, a przy tym pomóc innym, zgłoś się. Nie musisz posiadać doświadczenia w udzielaniu korepetycji! Pomożemy Ci zdobyć potrzebne umiejętności! Chcemy razem z Tobą wyrównać ich szanse edukacyjne. Korepetycje udzielane przez naszych wolontariuszy pozwolą uczniom nadrobić zaległości, przygotować się do sprawdzianu oraz uzyskać lepsze wyniki w nauce.

• Jeśli Ty lub Twoje dziecko potrzebujecie pomocy w nauce, również zgłoś się do nas - a postaramy się pomóc.

Odezwij się do nas lub zadzwoń: 609 222 638, centrumwolontariatu@caritaspoznan.pl

Leczenie 28-letniego Mateusza
Mateusz cierpi na mózgowe porażenie dziecięce spastyczne. Szansą na poprawę jakości jego życia jest przeszczep komórek macierzystych. Pomóżmy Mateuszowi!
Podaruj wodę bezdomnemu
Codziennie pomagamy bezdomnym rozdając posiłki w jadłodajniach na terenie Poznania. W okresie wzmożonych upałów chcemy zadbać również o nawodnienie swoich podopiecznych.
Pomóżmy Marii stanąć na nogi
Zapewnienie warunków socjalno-bytowych dla Marii i jej opiekuna prawnego podczas półrocznego pobytu w USA w ramach rehabilitacji po zabiegu plastyki rotacyjnej nogi.