16 czerwca 2020

Wolontariusze Caritas rozniosą maseczki dla 750-ciu seniorów

W trosce o zdrowie i życie seniorów zamieszkałych w Poznaniu nasi wolontariusze od dziś zaczną roznosić 750-ciu osobom po dwie maseczki oraz czasopismo „Senior” dla każdej zgłoszonej osoby w akcji „Maseczka Seniorro”.

Maseczki zostały uszyte przez panie ze stowarzyszenia seniorów "Aktywni Razem", wolontariuszy z Pracowni Kuniec Dymbiec oraz liczną grupę Poznaniaków. Dziękujemy wszystkim organizacjom i wolontariuszom, którzy dołączyli do akcji „Maseczka Seniorro” i zaangażowali się w szycie, bądź też dostarczenie asortymentu dla seniorów

Zapewnijmy bezpieczną zabawę dzieciom przy parafii w Borówcu
Parafialny plac zabaw przy Parafii Matki Bożej Królowej Rodzin w Borówcu wymaga remontu. Chcielibyśmy, aby dzieci po ustaniu epidemii mogły wiele czasu spędzać na zabawie w bezpiecznych warunkach z dala od komputera, telefonu na świeżym powietrzu.
Rehabilitacja 15-letniego Oskara
Pomóżmy Oskarowi, który urodził się z przepukliną oponowo-rdzeniową i wodogłowiem, czego następstwem jest niedowład kończyn dolnych i pęcherz neurogenny.