Wypoczynek dla dzieci - podarujmy wakacyjną radość

Corocznie dofinansowujemy wypoczynek letni dla około 250 dzieci z ubogich rodzin. Na ten cel potrzebujemy blisko 50 tys. złotych, aby zapewnić najmłodszym: nocleg z wyżywieniem, transport, a przede wszystkim zwiedzanie ośrodków dziedzictwa kulturowego i przyrodniczego oraz miejsc o charakterze edukacyjno-rozrywkowym.

W Wielkopolsce aż 7,5% osób żyje w ubóstwie, wśród nich są też rodziny wielodzietne, które z przyczyn finansowych nie mogą sobie pozwolić na wyjazd wakacyjny. Wiele z tych dzieci nigdy nie otrzymało szansy na zorganizowany czas wolny z rówieśnikami, a ich wakacje ograniczały się do zabawy na podwórku przed blokiem.

Staramy się, aby zapewniając środki na dofinansowanie wypoczynku letniego dla dzieci, stworzyć miejsce, w którym będą one wolne od zagrożeń związanych z naśladowaniem i powielaniem negatywnych i dysfunkcyjnych zachowań w trakcie wakacji.

Ponadto, zorganizowane przez nas wakacje – są okazją do kreatywnego i atrakcyjnego spędzenia czasu wolnego przez najmłodszych.

Pamiętaj, Twój mały gest serca – to uśmiech dziecka. Dlatego, prosimy Cię o wsparcie.
Pomagam

Wspomóż darowizną i przekaż:

20 to:
Drobne wsparcie
80 to:
1 dzień na kolonii
150 to:
Półkolonia dla 1 dziecka
550 to:
Wyjazd na kolonie dla 1 dziecka
Inna kwota
Wpisz kwotę jaką chcesz wspomóc naszą akcję. Liczy się każda złotówka!
40osób wpłaciło10 785
Potrzeba jeszcze:39 215
osób modli się w intencji tego celu. Dołącz do nich!